Make your own free website on Tripod.com

De therapiepaarden

hp3i.gif

Twylight en Tigger, de twee voormalige manegepony's zijn de twee echte allrounders als therapiepony's. Zij genieten zelf van het werk, vooral met kinderen. Tigger is bijzonder invoelzaam indien iemand bang is of spanning vertoont. Dan helpt hij zo goed als hij kan. Twylight kan zeer goed aangeven, als iemand in haar beleving opdringerig wordt, of iets met haar doet, wat ze niet prettig vindt.

hp3d.gif

De Hannoveraan Edelgast (Weltstar x Printanier), genoemd Edje heeft op ZZ-licht niveau gelopen en is een leer- en voltigepaard bij uitstek. Zijn manier van bewegen is goed doortraind en gymnastisch. Hij kan het gevoel van een over de rug heen bewegend krachtig paard overbrengen. Hij doet het alleen goed, indien de ruiter het goed doet en ook echt wil, zonder hem hulp op te dringen. Ed is zeer gevoelig voor mensen die iets "zeer nodig willen" en daarbij uit het oog verliezen, dat er ook in de partner geïnvesteerd moet worden. Hij eist dat met zijn persoonlijkheid, wensen en behoeften rekening wordt gehouden. Met gehandicapten en in de therapie is hij zeer voorzichtig. Vanwege zijn goede stap is hij ook goed in het werken aan de lange teugels zonder zadel.

hp10d.gif

Hannes, de Fries (Remmelt x Bendert) is vanaf veulen op HippoCampus en is geleidelijk in de rol van therapiepaard gegroeid. Hij is vriendelijk, houdt van mensen en vindt alles wat men met hem doet uitermate interessant. Op het moment werkt hij als contact-, longe- en beginnend voltigepaard en wordt voor het werk aan de lange teugels opgeleid. Onder de man loopt hij op het moment op L/M - niveau, waar hij ook in de basissport wordt uitgebracht. Hij reageert zeer goed op lichamelijke signalen naast en op het paard en kan dat goed aan cliënten en ruiters doorgeven.

hp3a.gif

Mona Lisa, ''Nanda'' (Izmir x Visioen), de jonge KWPN-merrie doorloopt haar grondopleiding. Ze is zeer vriendelijk maar ook zeer duidelijk in haar reacties en wordt al als contactpaard gebruikt. Aan de longe wordt ze als longe- en voltigepaard geschoold. Verder doorloopt ze de basisopleiding onder de man. Recent is ze probleemloos bevallen van de sociabele Tommy (Tomacelli), zoon van de Oldenburger Royal Dance en HippoCampus hoopt op een goed bewegend en lief veulen met dressuurkwaliteiten.

hp3k.gif

Rosenreserl, ''Resi'' (Dublin x Ferro) is eveneens als veulen bij ons gekomen. Zij geniet van haar jeugd in haar kudde en leert sociaal gedrag met paarden en mensen. Ze is zeer geinteresseerd, sociaal, zacht en vriendelijk van aard en leert graag. Zij heeft nog alle tijd om therapiepaard te worden. Als contactpaard is zij al goed bezig.

sidifotb.gif

Sidonie, ''Sidi'' (Inspecteur x Visioen) is een halfzus van Nanda en heeft hetzelfde goede karakter en de vriendelijke manier van omgaan met de mens van haar moeder meegekregen. Ze geniet samen met Resi van haar jeugd en wordt in de kudde sociaal opgevoed. Net als Resi is ze aardig gevorderd in de communicatie met mensen, omdat ze het ook gewoon leuk vindt.